Receptek

Arcmaszk zsíros, pattanásos bőrre

Ezt a receptet ajánlom fiatalok zsíros, pattanásos bőrére és idősebbek számára egyaránt. Nálunk már átment a próbákon és valóban nagyon hatásos.

Hozzávalók:
  • 3ek zöldagyag
  • 1tk kamillaolaj
  • 1tk aloe vera gél
  • 1/2tk Panthenol (másképpen B5 provitamin)
  • 1tk glicerin
  • 3-4 csepp a következő illóolajokból: teafa, levendula, citrom-eukaliptusz és lucfenyő.

Jól keverjük össze, majd kenjük az arcunkra és hagyjuk 10-15 percig hatni. Utána langyos vízzel mossuk le, várjunk 5-10 percet, majd a bőrünkhöz illő parabénmentes, természetes arckrémünket használjuk.

Hajrá mindenkinek, nem fogtok csalódni, mert valóban csodás eredménye lesz! :)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mentás szappan

Hozzávalók (1kg-hoz):


  • 380g borsmenta párlat
  • 140g NaOH (lúg)
  • 100g kakaóvaj
  • 250g kókuszolaj
  • 50g szőlőmagolaj
  • 100g olívaolaj
  • 300g pálmavaj
  • 100g repceolaj
  • 100g sáfrányos szeklice olaj
  • spenótpor
    kakaópor
    fodormenta illóolaj
    szárított borsmenta levelek

    Sok sikert az elkészítéséhez! Isteni illatú, frissítő, hidratáló szappancsodát alkottunk ma is. :)



::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Kókusz szappan bio fahéjjal


Hozzávalók (1kg-hoz):

342g desztillált víz
123g NaOH

135g finomítatlan shea vaj
180g kókuszzsír
50g bio kókuszolaj
360g olívaolaj
90g ricinusolaj
135g pálmavaj
100g kókusztejpor
3tk bio fahéjörlemény

 kókuszreszelék a tetejére

 Egy csodás illatú, remekül habzó szappant készítettünk, ami nem szárít, sőt, mennyeien krémes és tápláló. Szeretettel ajánlom, próbáljátok ki! :)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vaníliás szappan

Hozzávalók (1kg-hoz):
380ml desztillált víz
138g NaOH

250g pálmavaj
250g kókuszolaj
250ml olívaolaj
100ml édesmandula-olaj
100ml repceolaj
50g méhviasz
Madagaszkári vaníliapaszta és vaníliamagok

A pasztából tegyünk a masszába is, a kikapart magokat pedig szórjuk a tömb tetejére díszítésnek és nem utolsó sorban mennyei illata miatt. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Csupa kávé szappan


Hozzávalók (1kg-hoz):

380g desztillált víz
141g NaOH

250g kókuszolaj
250g pálmavaj
200g olívaolaj
100g mogyoróolaj
100g kakaóvaj
100g ricinusolaj
kakaópor
titánium-dioxid
kávészemek

A kakaóporral sötétíthetjük, a TiO2-vel halványíthatjuk a massza színét, amivel szép, márványos hatást tudunk elérni. A díszítés legvégén használjuk a kávészemeket a massza tetejére.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 


Cherry Blossom szappan


Hozzávalók (1kg-hoz):
380g desztillált víz
144g NaOH

150g édesmandula-olaj
100g shea vaj
300g pálmavaj
300g kókuszvaj
50g cseresznyemag-olaj
100g őszibarackmag-olaj
frézia, levendula, cseresznyevirág, liliom, ibolya illóolaj
rózsaszín agyag
Tussah-selyem

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::