2011. szeptember 23., péntek

A fürdősókról

A fürdősók azért kiválóak, mert nemcsak könnyen elkészithetők, ahogy azt láthattátok már, de csodálatosan ötvözik a természetes tengeri sók gyógyászati tulajdonságait az illóolajok pihentető, nyugtató, vagy éppen felpezsdítő, élénkítő, izomlazító aromterápiás hatásaival.
Saját fürdősónk elkészítése rendkívül egyszerű: valamilyen tengeri sót ötvözünk illóolajokkal, amihez adhatunk még más, egyéni összetevőket mint szárított gyógynövények, agyagok, tejporok, természetes színezékek. Elkészítésük kevés időt vesz igénybe és nagyon kifizetődő.

 A kedvenc fürdősóinkról:

1. Holt-tengeri só:

100%-os tisztaságú só, amelyet a Dél-Holt-tengerből nyernek ki, mivel ezen a területen a legmagasabb a só ásványianyag-tartalma.

Megtalálható benne:

Szulfur: az epe és a máj számára hasznos elsősorban. Számos vitamin felszívódásához, a megfelelő emésztéshez is szükséges, mindamellett, hogy elengedhetetlen a sejtek lélegzésében is.

Kálcium:megerősíti a sejtmembránokat és tisztítja a pórusokat. Közismert, hogy az ép csontozat és fogazat kialakulásában is nagy szerepet játszik, illetve a szívizom és az idegek karbantartására is hatással van.

Klór: a sav-bázis egyensúly fenntartásában jelentős, valamint a sejtek anyagcseréjére is pozitív hatással van.

Jód: a tiroxin hormon előállításában jelentős szerepe van, illetve a megfelelő anyagcserében is fontos. A káros környezeti radioaktív sugárzások kivédésében is szerepe van. A "sugárzásvédő" hatás elég érdekes módon működik: megfelelő jódellátottság esetén a szervezet a radioaktív jódot nem engedi felszívódni és beépülni.

Kálium: A kálium körülbelül 150 grammnyi mennyiségben található meg a szervezetben, szinte kivétel nélkül a sejteken belül, a sejtplazmában oldva található meg. Legfontosabb szerepei a nátriummal együtt az ingerület-átvitel, ennek elengedhetetlen eleme. A sav-bázis egyensúlyban, az izomműködésben és a sejtek energiaellátásában is fontos szerepe van.

Magnézium:  A magnéziummal gyakran találkozhatunk úgy is, mint az idegrendszer védő hatású ásványi anyagával. Emellett az idegek és az izmok működésében, a fehérje-,zsír-, szénhidrát anyagcserében, a szív-és érrendszer működésében és a csontok felé pitésében van hasznos szerepe.

Bór: Csökkenti a kalcium és a magnézium ürülését a vizelettel, ezáltal segíti a csontképzést, akadályozza a csontritkulás kifejlődését. Kutatások szerint a bór ezen felül megakadályozhatja az olyan kopási és elhasználódási jelenségek kialakulását mint az arthritis (ízületi gyulladás) speciális fajtái. Feltételezik továbbá, hogy a kalcium hormonális szabályozásában és így a sejtosztódásban is fontos szerepet játszik.
  • Méretek: finom (0-2mm), nagyobb szemcsés(2-4mm)
  • Használható: fürdősókba, testradírozó készítményekbe, spa termékekbe
  • Jellemzői: 100% tisztaságú, finomítatlan, természetes fehér színű, nagyon magas ásványianyag-tartalommal
  • Származás: az izraeli Holt-tenger

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése